Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

НААН створює платформи для співпраці с бізнесом в аграрному секторі – віце-президент НААН 22.03.2018

НААН створює платформи для співпраці с бізнесом в аграрному секторі – віце-президент НААН

Аграрний сектор сьогодні як локомотив тягне українську економіку і важливо створити відповідну законодавчу базу для подальшого розвитку. Про це під час виступу у Верховній Раді заявив віце-президент Національної академії аграрних наук України, академік НААН Микола Роїк. 

«Нам треба створити таку систему законодавства, яка б чітко створила правила гри за якими могли б працювати і науковці, і бізнес. В нас є низка пропозицій. Я хотів би наголосити на тому, що аграрний сектор сьогодні як локомотив тягне економіку. Ми чітко зорієнтовані на те, що ми повинні робити повноцінне харчування нашого населення, і ми повинні створювати стартапи там, де це найбільш вигідно і доцільно. Щоб це був нормальний ринковий продукт», - сказав він 


Микола Роїк зазначив, що потенціал української науки досить високий, і вже сьогодні НААН працює над створенням форматів для роботи науковців з бізнесом. 

 «Ми створили таку платформу як «Агротехнополіс», де враховуються і потреби науки і бізнесу і людини. І маємо цілу низку пріоритетів: їжа для життя, квітуча садиба, енергія природи, тощо», - сказав академік. 

 Науковець також додав, що сьогодні є величезний податковий тиск на установи НААН. 

 «В цілому за минулий рік ми заплатили близько 1 млрд податків і зборів, при тому що ми отримали близько 300 млн бюджетного фінансування. Взагалі не вистачає коштів на нове обладнання, на нові технології, на нові програми, які вкрай необхідні», - сказав Микола Роїк.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: