Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

В Інституті зрошуваного землеробства НААН, було освячено поклінний хрест 12.01.2018

В Інституті зрошуваного землеробства НААН, було освячено поклінний хрест

29 грудня 2017 року у смт. Наддніпрянське, де розташований Інститут зрошуваного землеробства НААН, було освячено поклінний хрест. Чин освячення провів митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн. 
На освяченні були присутні священнослужителі м. Херсона, співробітники Інституту та мешканці смт. Наддніпрянське. 
Дубовий хрест на узбіччі автошляху Херсон – Снігурівка, біля в’їзду до смт. Наддніпрянське, встановлений за ініціативи директора Інституту зрошуваного землеробства НААН Раїси Вожегової, за підтримки керівництва ДП ДГ "Асканійське" Асканійської ДСДС ІЗЗ НААН (директор Віктор Найдьонов) та місцевого православного приходу Херсонської єпархії на честь св. Іоанна Предтечі. 
Від апостольських часів, за давньою традицією, поклонні хрести ставляться не тільки на території храму або церкви, але й далеко за їх межами. У Наддніпрянському кожен вірянин відтепер має можливість, зупинившись біля поклонного хреста, помолитися Богу, згадати про вічне, про важливість несіння для кожного християнина свого особистого хреста. Цей символ має спонукати возносити свої молитви Спасителю для захисту від бід, ворогів видимих і невидимих. 
Після звершення освячення митрополит Іоанн, на запрошення директора Інституту зрошуваного землеробства НААН Раїси Вожегової, відвідав музей, виставковий зал і дендропарк установи. 
 

Освячення_1.JPGОсвячення_3.JPG

Повернення до списку



Новини України

Пошук: