Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин 17 жовтня 2017 р. 20.10.2017

Засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин 17 жовтня 2017 р.

17 жовтня відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на якому обговарювались законопроекти щодо управління земельними ресурсами в межах об`єднаних територіальних громад. 
З доповіддю про урядовий законопроект з цього питання виступив 
Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України - Генадій Зубко.  

Депутатський законопрект представив 
Голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, народний депутат - Олег Кулініч. 

На засіданні виступив 
радник президента НААН, академік НААН - Леонід Новаковський. 
Він підтримав пропозицію щодо необхідності розгляду урядового проекту як самостійного закону та напрями удосконалення законопроекту народних депутатів України який заре`єстрований як альтернативний. 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення: 
1. Про проект Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території об'єднаних територіальних громад», поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 7118 від 18.10.2017) 
Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект відхилити 
2. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території об'єднаних територіальних громад та врегулювання інших питань у сфері земельних відносин», поданий народними депутатами України Кулінічем О.І., Лунченком В.В., Бакуменком О.Б., Люшняком М.В. та іншими (реєстр. № 7118-1 від 04.10.2017) 
Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект прийняти за основу 
3. Про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», поданий народними депутатами України Івченком В.Є., Давиденком В.М., Остріковою Т.Г., Гудзенком В.І. та іншими (реєстр. № 6490 від 04.10.2017) 
Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект прийняти за основу. Рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики та Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.


Прес-служба НААН

Повернення до списку



Новини України

Пошук: