Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Майстер-клас з питань інтелектуальної власності у Карпатському центрі інноваційного розвитку 03.10.2017

Майстер-клас з питань інтелектуальної власності у Карпатському центрі інноваційного розвитку

З метою дотримання державної інноваційної політики захисту об’єктів права інтелектуальної власності НААН Відділення наукового забезпечення інноваційного розвитку продовжує цикл практичних семінарів з механізму підготовки та реєстрації заявок на ОПІВ. 
29 вересня 2017 року в Інституті сільського господарства Карпатського регіону НААН фахівці Відділу інформаційного забезпечення інноваційного розвитку та інтелектуальної власності провели майстер-клас «Практичні аспекти захисту об’єктів права інтелектуальної власності, особливість захисту ліцензійних договорів». 
Слухацька аудиторія, яку представляли науковці, винахідники та патентознавці інститутів Сільського господарства Карпатського регіону, Західного Полісся, Біології тварин, Прикарпатської, Буковинської, Тернопільської та Волинської державних сільськогосподарських дослідних станцій, жваво обговорила представлену доповідачами інформацію.  
З особливою зацікавленістю слухачі ставили питання начальнику відділу Людмилі Лук’янчук щодо патентно-пошукових та інформаційно-довідкових ресурсів для ОПІВ, особливостей створення об’єктів промислової власності, ноу-хау та захисту ліцензійних договорів.  
Про нововведення щодо реєстрації авторського права на службовий твір наукового характеру доповіла науковий співробітник Оксана Вербова.  
Фахівцям було приємно поспілкуватися з колегами та відповісти на запитання, які сьогодні потребують урегулювання, як першорядні. 
Завершуючи семінар перший заступник директора Інституту сільського господарства Карпатського регіону Станіслав Коник відмітив, що наукове суспільство є інтелектуально наповненим середовищем, тому правомірне використання інноваційної діяльності, її захист, комерціалізація та трансфер являються ключовими завданнями політики установ НААН.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: