Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

14.09.2017

Про Круглий стіл «Луб’яні культури на зламі століть»


12 вересня 2017 року на базі Інституту луб’яних культур НААН було проведено круглий стіл «Луб’яні культури на зламі століть», присвячений 75-річчю від дня народження Павла Арсентійовича Голобородька,
Hol001.jpeg
 видатного вченого-аграрія, заслуженого діяча науки та техніки України. 

У заході прийняли участь науковці інституту, ветерани праці, представники сільськогосподарських підприємств Глухова та Глухівського району. Під час проведення круглого столу організовано демонстрацію архівних фото і відеоматеріалів про діяльність П.А.Голобородька. 

Павло Арсентійович випускник Української сільськогосподарської академії (1967 р.), більше тридцяти років присвятив аграрній науці, пройшовши шлях від аспіранта до директора Інституту луб’яних культур, який очолював 21 рік (з 1987 р.). Автор більше 90 наукових праць з проблематики льонарства та коноплярства. 

Діяльність П.А. Голобородька на посаді директора тісно пов’язана зі становленням і розвитком вітчизняної аграрної науки, виходом українських інноваційних розробок — сортів безнаркотичних конопель на світовий ринок. У цей період закладався фундамент міжнародного співробітництва по льону-довгунцю та промисловим коноплям. Це також період реформування аграрного сектору та науки. 

В умовах сьогодення наукова спадщина П.А.Голобородька допомагає вирішувати складні питання розвитку як інституту, так і наукового забезпечення галузей льонарства та коноплярства та інтегрування вітчизняної науки у світове виробництво. 

Під час круглого столу було презентовано книгу В.К.Олексенка «За покликом серця» - це спогади рідних, друзів і колег по навчанню та праці про науково-виробничу діяльність Павла Арсентійовича Голобородька.
Hol2.jpeg

Повернення до списку



Новини України

Пошук: