Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Круглий стіл «УКРАЇНСЬКА СЕЛЕКЦІЯ ОЛІЙНИХ ПРОСАПНИХ КУЛЬТУР» 02.08.2017

Круглий стіл «УКРАЇНСЬКА СЕЛЕКЦІЯ ОЛІЙНИХ ПРОСАПНИХ КУЛЬТУР»

31 липня 2017 р. на базі Інституту олійних культур Національної академії аграрних наук України проведено Круглий стіл «УКРАЇНСЬКА СЕЛЕКЦІЯ ОЛІЙНИХ ПРОСАПНИХ КУЛЬТУР» за участю ТОВ «Насіннєвий фонд – Україна» (м. Полтава) та ТОО «Семена Казахстана» (м. Алмати, Республіка Казахстан). 
У роботі круглого столу взяли участь представники Запорізької обласної державної адміністрації: директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Фіоктістов В. В. заступник директора Департаменту – Ясинецький О. В., керівник ТОВ «Насіннєвий фонд – Україна» Дубинець М. В., директор ТОО «Семена Казахстана» Мусабеков А. К., агровиробники сільськогосподарських підприємств різних форм власності Запорізького регіону та науковці.  
Учасники заходу ознайомились із здобутками запорізьких науковців у сфері селекції соняшника та сої, відвідали демонстраційний полігон соняшнику, сої та інфекційний полігон. Науковці та представники підприємств прийняли активну участь в обговоренні питань з селекції та первинного насінництва соняшнику, створення вихідного матеріалу соняшнику різних напрямів використання, напрямів і перспектив селекції сої. Було відмічено, що основним напрямом селекції є створення сортів олійних культур, стійких до несприятливих умов середовища, збудників хвороб, з підвищеною продуктивністю та якістю отримуваної продукції, адаптованих до умов регіону вирощування.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: