Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

«День органічного поля «Технології сталого сільського господарства: органічні та традиційні». 22.06.2017

«День органічного поля «Технології сталого сільського господарства: органічні та традиційні».

16 червня 2017 року на базі Сквирської дослідної станції органічного виробництва Інституту агроекології і природокористування НААН відбувся «День органічного поля «Технології сталого сільського господарства: органічні та традиційні».  

Основною метою заходу було посилення довіри до органічного сільського господарства у аграріїв та підвищення ефективності його ведення. 

На заході були продемонстровані: 

- різні види техніки, обладнання та практичне її застосування; 

- вирощування різних сортів та гібридів сільськогосподарських культур в органічному виробництві; 

- технологію виробництва компосту з рослинних решток; 

- технологію біологічного захисту та живленя рослин в органічному виробництві. 

 Усі присутні мали змогу побачити підтвердження ефективності органічних технологій та отримали цінну інформацію про особливості ведення органічного землеробства.  

Особлива увага на заході була приділена наступним питанням: 

- необхідності дотримання сівозмін, впровадження перспективних сортів і гібридів сільськогосподарських культур, ефективності мікробіологічних препаратів та необхідності використання відповідного сільськогосподарського обладнання; 

- ознайомленню з практичними аспектами техніки, методами та потенціалом роботи мікробіологічних препаратів в органічному виробництві; - огляду порівняльних посівів сільськогосподарських культур для визначення індивідуальних особливостей сорту; 

- демонстрації ефективності різних сортів та гібридів сільськогосподарських культур в органічному виробництві. 

Демонструвалися посіви: пшениці озимої, пшениці ярої, сої, бобових, гороху, гречки та інших культур. Також були продемонстровані методи боротьби з бур'янами на посівах цих культурах за допомогою пружинної та ротаційної борони різних виробників (AKCENT – UNIAgroup (Польща), AEROSTAR – Einböck GmbH & CoKG (Австрія) TREFFLER STRIEGEL – Treffler Maschinenbau GmbH & Co. KG (Німеччина), ротаційний штригель AEROSTAR-ROTATION Einböck GmbH & CoKG (Австрія). В рамках демонстрації ефективності різних технологій біологічного захисту та живлення рослин в органічному виробництві показана ефективність дії мікробіологічних препаратів найбільших виробників України та Німеччини.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: