Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Про «День знайомства з Національним науковим центром «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» 17.05.2017

Про «День знайомства з Національним науковим центром «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова»

Про «День знайомства з Національним науковим центром «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» 16 травня 2017 р. до Дня науки, професійного свята науковців України у Національному науковому центрі «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» (Одеська область, Овідіопільський район, смт. Таїрове, вул. 40-річчя Перемоги, 27) було проведено лекційно-екскурсійну програму «День знайомства з ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» для старшокласників та студентів ВНЗ. 
Організаторами заходу вмступили: Національна академія аграрних наук України, Національний науковий центр «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова». 
Метою заходу було ознайомлення з історією та сьогоденням ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова», сприяння інтеграції науки та освіти, залучення молоді до наукових досліджень, формування інноваційної культури в суспільстві. 
У лекційно-екскурсійній програмі прийняли участь студенти та викладачі агробіотехнологічного, економічного, інженерного факультетів Одеського державного аграрного університету, а також вчителі та учні Таїровської загальноосвітньої школи I-III ступенів (понад 80 осіб). 
З науковими доповідями виступили: - Мулюкіна Н.А., заступник директора з наукової роботи ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова», д.с.-г.н., Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки; - Лещенко А. О., н.с. лабораторії захисту рослин: «Від виноробної станції до ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова»; - Бурлак Г. В., пров. фахівець сектору економіки відділу наукових досліджень з питань інтелектуальної власності і маркетингу інновацій: «Таїров В.Є. – великий вчений, організатор та популяризатор науки про виноград і вино»; - Герус Л. В., к.с.-г.н., зав. відділу селекції, генетики та ампелографії: «Різноманіття сортів винограду: світові тенденції та українські перспективи»; - Тарасова В. В., зав. хіміко-аналітичної лабораторії відділу виноробства: «Добре слово про вино»; - Артюх М. М., н.с. відділу розсадництва і розмноження винограду: «Арборифлора парку ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова»; Також для учасників заходу було проведено оглядову екскурсію експозицій Музею історії виноградарства і виноробства України «ННЦ «ІВіВ ім. Таїрова» - історія і сьогодення». 
Під час екскурсії учасники заходу ознайомились з фондом раритетної літератури та побували в науковій бібліотеці Інституту.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: