Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

V Міжнародна науково-практична конференція  «Інновації у льонарстві та коноплярстві – 2016» 29.10.2016

V Міжнародна науково-практична конференція «Інновації у льонарстві та коноплярстві – 2016»

25 – 27 жовтня 2016 року на базі Дослідної станції луб’яних культур Інституту сільського господарства Північного Сходу  НААН відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Інновації у льонарстві та коноплярстві – 2016». У заході  взяли участь представники Національної академії аграрних наук України, Академії наук провінції Хейлундзян (КНР), Міністерства аграрної політики і продовольства України, органів державної влади, науково-дослідних та дослідно-конструкторських установ, учбових закладів, підприємств агропромислового комплексу, комерційних фірм, асоціацій та об’єднань з виробництва й переробки лубоволокнистої сировини України, Литви, загалом  понад 160 осіб.

26 жовтня у рамках конференції відбулось урочисте засідання з нагоди 85-річчя з дня заснування Дослідної станції луб’яних культур. Академік-секретар відділення рослинництва НААН України Роїк М. В. відзначив вагомий вклад науковців станції в розвиток галузей льонарства та коноплярства, а також високий професіоналізм науковців установи та директора Маринченка І. О. Він  оголосив  рішення Президії НААН  щодо нагородження колективу Дослідної станції луб’яних культур Почесною грамотою за багаторічну плідну роботу та впровадження у виробництво наукових розробок, які сприяли значному зростанню виробництва продукції льонарства та коноплярства.

Привітання колективу установи надійшли також від народного депутата України, заступника голови Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України, члена-кореспондента НААН Кириленка І.Г., Міністра освіти і науки України Гриневич Л.М. та Голови комісії з реорганізації Державної служби України з контролю за наркотиками Дзісяка О.П., які акцентували увагу на значному вкладі науковців-коноплярів та льонарів Дослідної станції луб’яних культур у розвиток вітчизняної аграрної науки.

У своїх виступах Президент Академії наук провінції Хейлунцзян (КНР) Guo Chunjing та директор Інституту Біології і біотехнології рослин університету ім. А. Стулгінскіса із Литви Наталія  Бурбуліс відмітили високий рівень наукових розробок установи, що сприяють розвитку коноплярства у всьому світі.

Головний спеціаліст відділу виробництва продукції рослинництва Мінагрополітики  Дідик О. М. зазначила необхідність розвитку виробництва льону та  коноплі в Україні, а також акцентувала увагу на доцільності розширення виробничих потужностей для вироблення високоякісної продукції з луб’яних культур.

Заступник голови Сумської облдержадміністрації Підопригора М. А. та в.о. голови департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Петрова О. П. акцентували увагу на інвестиційній привабливості льоно- й коноплевиробництва для Сумщини та країни в цілому.

Головна теза виступів представників виробничого сектору – ефективне наукове забезпечення вирощування льону-довгунця та конопель.

27 жовтня на пленарному засіданні учасники обговорили нагальні проблеми галузей льонарства та коноплярства й визначили шляхи їх вирішення в сучасних реаліях вітчизняного виробництва. У рамках проведення заходу було відкрито меморіальні дошки видатним вченим установи – М. М. Гришку, Д. Ф. Лихварю та Г. І. Сенченку. 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: