Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

14.07.2016

Massey Ferguson 7347S MCS ACTIVA: апробація в виробничих умовах Інституту зернових культур НААН України

З метою оцінки функціональних можливостей та якості збирання ранніх зернових культур в виробничих умовах Інституту зернових культур НААН України з 4 по 8 липня 2016 р. проходив апробацію зернозбиральний комбайн Massey Ferguson 7347S MCS ACTIVA представлений ТОВ «Агроспейс» (м. Дніпропетровськ)

фото 1.JPG

В період апробації комбайн був задіяний на збиранні ячменю озимого та ярого, вологість зерна становила 13,5–14,0%. Зібрано 80 га, намолочено 255 т. Середня продуктивність комбайна за зміну – 35 га.


Компанія «Агроспейс» створена в 2012 році. Основною стратегічною метою є забезпечення українських аграріїв надійною, високопродуктивною та енергозберігаючою технікою. Саме такою технікою є комбайни серії Massey Ferguson Activa створені з урахуванням 40-річного досвіду у виробництві сільськогосподарських машин і з використанням сучасних інноваційних технологій для забезпечення рентабельного і гнучкого процесу збирання врожаю. Представлена нова лінійка комбайнів MF 7347S MCS ACTIVA (рис.) здатна запропонувати фермерам реальну альтернативу, адже її характеристики гарантують чудову продуктивність і практичність. Оператору надано новий, більш високий рівень комфорту в цьому класі, при цьому управління залишається як і раніше простим і зрозумілим. 


фото 2.jpg


1. Виберіть жатку, оптимальну для вашої культури і ґрунту – FreeFlow або неперевершену PowerFlow.

Жатки в комбайна MF 7347S MCS ACTIVA розроблені таким чином, щоб оптимізувати збирання широкої різноманітності зернових культур. Жатка, являє собою зварену конструкцію, на якій, за допомогою болтів закріплюються додаткові секції. Таким чином, ці секції, наприклад нижню панель, можна при необхідності легко замінити. Хороший зріз на високих швидкостях відбувається завдяки механізму приводу коси Schumacher – 1254 ріжучих рухів в хвилину. Широкий вибір типорозмірів жаток – від 4,2 до 7,6 м. 

Регулювання мотовила здійснюється за допомогою гідросистеми, яка управляється важелем з кабіни. Автоматичний контроль висоти зрізу є стандартною функцією, що дозволяє збільшити продуктивність роботи жатки на будь-якому ландшафті.

Комбайн має можливість використання системи автоматичного вирівнювання жатки Autolevel. Ця система буде відслідковувати контур поверхні землі з точністю до 8%.

фото 4.JPG

2. Основою комбайна стали надзвичайно економічні двигуни AGCO POWER, відповідні стандартам щодо викидів Tier 2. Ці двигуни, оснащені електронною системою управління, є серцем комбайнів Activa. Вони забезпечують будь-яку потужність (276 к.с.), необхідну для збирання врожаю з максимальною ефективністю. Централізована система радіаторів забезпечує охолодження двигуна, є водяне і повітряне охолодження. Обертається захисний екран, забезпечує очищення системи, а вакуумний насос, зберігає чистоту екрана в умовах із великою кількістю пилу.

3. Обладнаний міцним високоінерційним барабаном і посиленим підбарабанням, комбайн Massey Ferguson запросто впорається практично з будь-якою культурою (від зерен трави та хлібних злаків до кукурудзи та соняшника). Ширина молотильного барабана – 1600 мм, діаметр – 600 мм, площа підбарабанням – 0,99 м.кв.

4. При використанні роторного сепаратора (MCS) оператор може підлаштувати комбайн під будь-які умови культури. 


5. Довгі клавіші соломотряса складаються з чотирьох ступенів з висотою 21 см активними стінками і перфорованими гратами, що дозволяє легко відокремлювати зерно в ході сепарації.


6. Очищення продуктів обмолоту відбувається на довгій стрясній дошці, з високими перегородками, завдяки чому маса розподіляється рівномірно навіть при роботі на ухилах.


7. Високопродуктивні решета гарантують швидке і чисте проходження маси і отримання на виході виключно чистого зерна, що є характерною рисою цього комбайна.

Система обмолота. В підбарабанні використовується решітка з нерівномірним перетином. Отвори решітки в тильній секції підбарабання на половину крупніші ніж отвори в передній секції, тим самим створюється оптимальний баланс між функціями обмолоту та переміщення зерна через підбарабання. Незалежне регулювання фронтальної та тильної частини підбарабання, здійснюється завдяки ручним органам керування, розміщеним в кабіні.


Активне підбарабання. Під відбійним бітером, розміщене активне підбарабання. Це комбінований вузол, який забезпечує додаткові 14° обхвату в тильній стороні головного підбарабання. Він також керує потоком соломи, що надходить на соломотряс від молотильного барабана. Пристрій регулюється в залежності від довжини соломи та її вологості, тим самим, оптимізуючи сепарацію.


Сепарація та очистка. Соломотряс має чотири щаблі з "активними стінками". Вертикальні секції рівнів соломотрясу, виготовлені у вигляді штампованих решіт, як і горизонтальні решета. Це надає додаткову відкриту поверхню, для більш ефективної сепарації зерна. Передні рівні, зроблені з більш товстого металу, враховуючи початкову вагу соломи, яка надходить на соломотряс. Всі клавіші, соломотряса, виготовлені у вигляді закритої конструкції, з гарячеоцинкованого металу, для підвищення їх довговічності.


Зерноуловлювач, обладнаний високими перегородками, для того щоб звести до мінімуму рух зерна в поперек зерновловлювача, на нерівностях. Вентилятор, який регулюється за допомогою електричного блоку по всій ширині вузла, забезпечує подачу очищаючого повітря на високопродуктивне решето, гарантуючи відмінну якість зерна в будь яких умовах. Необроблений матеріал, подається в головний молотильний циліндр, для повторного обмолоту.

 фото 5.jpg

фото 4.jpg

8. Велика місткість зернового бункера (8600 л) поєднується з вражаючою швидкістю розвантаження 105 л/сек., що скорочує до мінімуму час збирання врожаю. Розвантажувальний шнек довжиною 4,5 м гарантує простоту розвантаження навіть при використанні причепів з високими бортами. У бункері встановлені два датчики рівня зерна, що запобігають його переповненню. Всі шнеки і верхні частини елеватора мають укріплені кінці "Hardox" для забезпечення максимального терміну служби агрегатів.

фото 6.jpg

9. Соломоподрібнювач і розкидач соломи спільно забезпечують рівний розподіл соломи оптимального розміру для її внесення в ґрунт з мінімальним обробітком (опція). Всі ножі соломоподрібнювача зазубрені для того, щоб забезпечити якісне подрібнення та зменшити споживання енергії. Регульований протирізальний брус, стаціонарні ножі та кожух соломоподрібнювача гарантують повний контроль над якістю і рухом подрібненої соломи. 

 фото 7.jpg

Кабіна XL, що встановлюється на комбайнах Activa, пропонує рівень комфорту, який Ви очікуєте. З системою кондиціонування, обігрівом, кріслом з пневмопідвіскою і регульованою рульовою колонкою, збирання врожаю буде проходити в комфортній обстановці. Повністю відкритий вид на жатку доповнюють ергономічно розташовані монітори і засоби управління. Монітор Agritronic і монітор пульта управління, розташований праворуч, забезпечують оператора всією інформацією, необхідної під час збирання врожаю. Всі засоби управління встановлені праворуч на підлокітнику, вони зручно розміщені і чітко позначені.


З питань співпраці та придбання комбайнів серії Massey Ferguson Activa звертайтеся до ТОВ «АГРОСПЕЙС» 


ТОВ «АГРОСПЕЙС» 

вул. Стартова, 32, м. Дніпропетровськ, 49041

тел.: +38(056) 372-51-25(26); +38(056) 372-57-05

e-mail:  pustovoit@agrospace.com.ua

www. agrospace.com.ua


Повернення до списку



Новини України

Пошук: