Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Засідання круглого столу: «Стан та перспективи впровадження методів дистанційного зондування в АПК України» 13.11.2015

Засідання круглого столу: «Стан та перспективи впровадження методів дистанційного зондування в АПК України»

12 листопада 2015 р. в Президії Національної академії аграрних наук України під головуванням віце-президента – головного вченого секретаря НААН, академіка НААН Заришняка А.С. проведено круглий стіл на тему: «Стан та перспективи впровадження методів дистанційного зондування в АПК України», де було висвітлене питання про термінову необхідність забезпечення наукових установ НААН оперативною інформацією високої якості з різних знімальних супутникових систем дистанційного зондування Землі з метою контролю стану агроресурсів, ґрунтового покриву, прогнозу врожаїв сільськогосподарських культур тощо.

Коло учасників:

1. Міністерство аграрної політики та продовольства України;

2. Державне космічне агентство України;

3. Національний центр управління та випробувань космічних засобів Державного космічного агенства України;

4. ННЦ «Інститут грунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського»;

5. Інститут водних проблем і меліорації НААН;

6. Інститут агроекології і природокористування НААН;

7. Інститут аграрної економіки НААН;

8. Працівники апарату Президії НААН.

Аналіз міжнародного досвіду свідчить, що космічна інформація прискореними темпами знаходить все більш широке застосування в природоохоронній і сільськогосподарській діяльності в багатьох країнах світу. Входження у світовий та європейський економічний простір потребує підвищення якості інформації про стан агроресурсів, точності та достовірності оцінки земельних ресурсів країни, конкурентоздатності національного аграрного виробництва, розробки та запровадження нових інформаційних агротехнологій, більш досконалих методів контролю стану агроресурсів, їх управління та прогнозування. Затримка з надходженням інформації про стан агроресурсів на різні адміністративні рівні та виробничі структури негативно впливає на своєчасність та якість прийняття управлінських рішень, а також запровадження в агропромисловому комплексі ДЗЗ/ГІС агротехнологій.

Після обговорення проблемних питань учасниками круглого столу було прийнято проект рішення щодо створення Координаційної ради з вирішення проблем впровадження методів дистанційного зондування в АПК України.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: