Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

В Асканіі Новій проводять екскурсії для дітей, батьки яких знаходяться в зоні АТО та дітей позбавлених батьківської опіки. 24.08.2015

В Асканіі Новій проводять екскурсії для дітей, батьки яких знаходяться в зоні АТО та дітей позбавлених батьківської опіки.

24 серпня 2015 року на базі Біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна НААН до Дня Незалежності України проведено пізнавально-екскурсійну мандрівку.

Біосферний заповідник «Асканія-Нова» – найстаріший заповідний комплекс України, заснований Фрідріхом Едуардовичем Фальц-Фейном наприкінці ХІХ століття. Тисячі туристів щороку проходять екскурсійними маршрутами заповідника.

Цього дня, вже не вперше, пізнавально-екскурсійна мандрівка була організована для групи дітей, батьки яких знаходяться в зоні АТО та дітей позбавлених батьківської опіки. Юні гості ознайомилися з історією закладки парку, архітектурним комплексом, колекцією деревних рослин – представників різних географічних зон. Частина маршруту проходила «Чумацьким шляхом»: на території дендропарку він відмічений алеєю пірамідальних дубів. Тут діти оглянули відновлений зруб колодязя, біля якого, після важкого переходу зупинялись на відпочинок чумаки.

Маршрут пройшов і  територією зоопарку, де мешкають звірі та птахи з різних континентів. З висоти спеціально облаштованого майданчика діти змогли оглянути степову ділянку «Великий Чапельський під», де у напіввільних умовах утримуються бізони американські, сайгаки, лань європейська, коні Пржевальського, олені, муфлони. Влітку до них приєднуються зебри, антилопи канна, гну, нільгау та вихідці з Індії – гаяли. Над степом кружляють журавлі, лелеки, гуси, що вже почали готуватись до відльоту у теплі краї.

Незабутньо проведений час у заповіднику, фото на згадку залишили дітям масу вражень на майбутні спогади про гостинних асканійців.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: