Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Переможницею конкурсу "Кращий молодий агроном" стала аспірантка Інституту захисту рослин НААН 09.11.2021

Переможницею конкурсу "Кращий молодий агроном" стала аспірантка Інституту захисту рослин НААН

В Україні відбулося дев'яте офіційне нагородження учасників конкурсу "Кращий молодий агроном'21". Організатором конкурсу є журнал "Agroexpert". Однією з переможниць у конкурсі, зокрема практичної частини "Польова БОРНЯ'21", стала аспірантка "Інституту захисту рослин НААН України" Юлія Терпеньова.

Про це повідомляє AgroPortal.

Також звання переможця конкурсу присвоїли:
  • у номінації "Агрохімія та ґрунтознавство" помічнику агронома Семену Лисицькому (Чехія);
  • у номінації "Захист рослин", а також "Соя" перемогу отримав тимчасово виконуючий обов'язки провідного агронома ТзОВ "Західна Агровиробнича компанія" Вадим Шпітун;
  • у номінації "Селекція та насінництво" здобув перемогу агроном ТОВ "МХП-Баффало" В'ячеслав Головченко;
  • у номінації "Плодоовочівництво" перемогла агроном ТОВ Агрофірма "Комунар" Ірина Гуржій. Також Ірина отримала звання "Агроледі".
За словами головного редактора журналу "Agroexpert" Геннадія Жолобецького, кількість прихильників конкурсу щороку зростає. Цьогоріч для участі у конкурсі зареєструвалися понад 100 учасників.

"Досить приємним було те, що у теоретичній частині конкурсу велика кількість учасників набрали максимальну кількість балів, тому журі доволі нелегко було визначити переможців. Проте ті, хто не зупинився на теоретичній частині й вирішив позмагатися далі, взяли участь у практичній частині конкурсу, за що отримали додаткові бали. Таким чином, у підсумку за кількістю набраних балів теоретичної та практичної частини ми і визначили переможців", - констатував Геннадій Жолобецький.

Нагадаємо, науковці НААН розпочали роботу над книгою про вченого-мікробіолога Сергія Виноградського

Читайте також: Україна увійшла в ТОП-5 світових експортерів ягід

Повернення до списку