Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
18 серпня відбулося святкове розширене засідання Президії Національної академії аграрних наук України, приурочене 30-ій річниці Незалежності України. 18.08.2021

18 серпня відбулося святкове розширене засідання Президії Національної академії аграрних наук України, приурочене 30-ій річниці Незалежності України.

Перед учасниками засідання з привітальним словом та доповіддю «Аграрна наука – Незалежній Україні» виступив президент НААН Ярослав Гадзало. Він коротко але детально описав діяльність та розвиток Академії аграрних наук за період Незалежності, про надзвичайну цінність та конкурентноздатність розробок українських науковців, необхідність постійного діалогу з усіма гілками законодавчої та виконавчої влади, отримання від них підтримки для української аграрної науки. Ярослав Михайлович наголосив на важливості подальшого інноваційного розвитку академічної науки та окреслив найближчі перспективи в реформуванні НААН.

Про непростий процес здобуття Україною Незалежності в 1991 році в стінах Парламенту, та перші кроки молодої держави на міжнародній світовій арені, її становлення та розвиток, розповів Народний депутат України І-V скликань, директор Інституту захисту рослин НААН, член НААН, академік Олександр Іванович Борзих.

А на завершення  урочистостей президент НААН Ярослав Гадзало вручив почесні відзнаки Академії кращим працівникам апарату Президії НААН, які докладають максимум зусиль, щоб розвивати та покращувати українську аграрну науку: начальнику відділу наукового забезпечення інноваційного розвитку Носенку Юрію, старшому науковому співробітнику відділу рослинництва Гуляк Наталії, завідувачу сектору фінансового забезпечення відділу прогнозування бюджетних програм та фінансового забезпечення Нікончук Ларисі, начальнику відділу з інформаційно-консалтингового забезпечення, науково-технологічного обладнання, стандартизації, метрології та охорони праці науково-організаційного управління Шевченко Тамарі, начальнику відділу ветеринарної медицини та зоотехнії Костенку Олександру, старшому науковому співробітнику відділу з координації наукових досліджень науково-організаційного управління Кокойку Василю та провідному науковому співробітнику відділу аграрної економіки і продовольства Братчук Людмилі.


Повернення до списку