Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
02.07.2021

Запорукою гарного врожаю є якісний насіннєвий матеріал, дотримання рекомендацій науковців і любов до своєї справи та рідної землі – ДП ДГ «Нова Перемога» Інституту сільського господарства Полісся НААН

1 липня на базі ДП ДГ «Нова Перемога» Інституту сільського господарства Полісся НААН (с. Стара Чортория Любарського району) пройшов День поля – науково-практичний семінар-нарада, в якому взяли представники Інститут сільського господарства Полісся НААН – заступник директора з науково-інноваційної діяльності Іван Савчук, завідувач відділу наукових досліджень з питань інтелектуальної власності та маркетингу інновацій Василь Герасимчук, представники Миронівського інституті пшениці ім. Ремесла, місцевої влади, керівники аграрних господарств, фермери, науковці та представники ЗМІ.

IMG_2070.jpeg

Відкрив День поля директор ДП ДГ «Нова Перемога» Олександр Іванович Якимець, який з 2005 року очолює господарство, людина дуже авторитетна і шанована не лише у рідному селі, а й далеко за межами Житомирщини. Він розповів про структуру господарства та основні напрями науково-дослідної роботи, що проводиться на базі ДГ «Нова Перемога».

IMG_2048.jpeg

У програмі заходу – огляд демонстраційних посівів озимих і ярих зернових культур та ознайомлення з новими сортами селекції Миронівського інституту пшениці ім. В.М. Ремесла НААН; ознайомлення  з сучасними підходами до технології ведення насінництва в ДП ДГ «Нова Перемога»; ознайомлення з новими препаратами  захисту сільськогосподарських культур, концерт для гостей від колективів художньої самодіяльності Старочорторийського  Будинку культури, які підтримує керівництво господарства.

IMG_2091.jpeg

IMG_2093.jpeg

Олександр Гуменюк, завідувач лабораторії селекції озимої пшениці Миронівського інституті пшениці ім. Ремесла, з яким господарство працює дуже плідно і вже впродовж багатьох років, та завідувач відділу насінництва Андрій Сіроштан провели презентацію нових сортів озимих і ярих зернових культур миронівської селекції на демонстраційних посівах, розповіли аграрникам про технології насінництва сортів миронівської селекції, відповіли на їх численні запитання,  вручили друковану методичну та рекламну продукцію МІП.

Враження у учасників заходу про почуте і побачене на полях господарства найкращі. Стан зернових культур дозволяє робити найоптимістичніші прогнози щодо майбутнього врожаю, підгрунттям для якого став насіннєвий матеріал найкращої вітчизняної селекції та дотримання рекомендацій науковців щодо технології обробітку та вирощування культур, якими організатори заходу охоче ділилися з гостями з усіх куточків Житомирщини та сусідніх областей.

IMG_2071.jpeg

Окрема подяка була висловлена керівництву «Нової Перемоги» за всебічну підтримку соціальної інфраструктури села, за постійну допомогу у розвитку освіти, медицини, спорту, художньої самодіяльності.

Поля гарні, доглянуті. Село  чудове, – діляться враженнями гості. -  Занедбаних будинків немає. Люди гостинні, у гарному настрої - мають роботу і гідну зарплату.

IMG_2149.jpeg

IMG_2146.jpeg

«Середня кількість працюючих 170-180 чоловік. У минулому році виплатили 14 млн грн. заробітної плати, 11 млн різного виду податків. У доярки середня зарплата 10-12 тис, у механізаторів була і понад 25 тис. Минулий рік закінчили з гарними фінансовими результатами. Оновили техніку і маємо плани на подальше технічне переоснащення. Окрім того знайшли можливість перекрити Будинок культури, плануємо взятися за фасад. Постійно підтримуємо амбулаторію, медпункт, садочки, школу, церкви, футбольну команду, два народних колективи Будинку культури – «Калина» і духовий оркестр», – розповідає гостям Олександр Якимець, наголошуючи, що має абсолютно щире бажання розповісти про досягнення і закликати разом поміркувати над тим, як долати проблеми, бо над чим працювати завжди є.

Особлива гордість і надія – діти. У дев’ятирічній  школі Старої Чорторії навчаються понад 100 дітей. Це дуже добре, адже підростає зміна. Буде кому працювати на цій прекрасній землі, – переконані у «Новій Перемозі».

IMG_2024.jpeg

 IMG_2176.jpeg


IMG_2068.jpeg

IMG_2059.JPG

IMG_2061.jpeg


Повернення до списку