Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
11.06.2021

Науковці Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення НААН в рамках Міжнародного Дня поля представили селекційні досягнення

На демонстраційних полях Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення у рамках Міжнародного Дня поля гостям було продемонстровано понад 100 сортів м’якої та твердої озимої пшениці, озимого і ярого ячменю, тритикале. Показ селекційних досягнень супроводжувався поясненнями та відповідями на запитання, що надавали провідні фахівці установи.

DSCF9697.JPG

DSCF9529.JPG

DSCF9509.JPG

DSCF9449.JPG

 IMG_20210604_093728_HDR.jpg

У заході взяли участь представники приватних та державних аграрних підприємств країни з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Херсонської, Харківської, Черкаської областей, наукові установи та дослідні господарства Національної академії аграрних наук, ВНЗ аграрного профілю. У заході взяли участь гості з сонячного Узбекистану і сусідньої Молдови. 

З учасниками Дня поля спілкувалися директор інституту, член-кореспондент НААН Соколов В.М., провідні вчені академіки НААН Литвиненко М.А., Лифенко С.П., Лінчевський А.А. та інші. Наукові досягнення вчених Селекційно-генетичного інституту створюють основу для реалізації програми продовольчої безпеки країни, сорти зернових колосових культур, створені в інституті,  займають основну частку в посівах країни, широко розповсюджуються за кордоном. Високі адаптивні властивості та якісні показники сортів СГІ–НЦНС забезпечують їх поширення в різних регіонах, пояснюють зацікавленість виробничників у співпраці з вченими інституту у впровадженні селекційних інновацій. Зміни клімату дозволяють продемонструвати посухо- та спекостійкість сортів важливіших сільськогосподарських культур селекції інституту.

 


Повернення до списку