Науковці Інституту сільського господарства Полісся НААН успішно проводять дослідження із вивчення впливу різних сортів хмелю на смакоароматичні властивості пива
Співробітники відділу біохімії хмелю і пива та біотехнології Інституту сільського господарства Полісся НААН, в рамках укладених угод про науково практичну співпрацю з пивоварними підприємствами України,
проводять дослідження із вивчення впливу різних сортів хмелю на смакоароматичні властивості пива.
Так, старший науковий співробітник відділу Кошицька Н.А. визначає уміст гірких речовин в зразках пива ТОВ «Ізмаїльська пивоварня», органолептичні характеристики, їх смак та аромат.
А нещодавно ТОВ «Бердичівський пивоварний завод» за участю науковців відділу Інституту розробив та розпочав виробництво нового оригінального сорту пива Бердичівське Пшеничне Gold.
Загалом, впродовж 2016-2020 років Інститут сільського господарства Полісся НААН був головною установою та єдиним виконавцем програми наукових досліджень ПНД 9 НААН „Хміль“. Розроблено 15 наукових рекомендацій, 5 концепцій і стратегій, удосконалено 14 методів, сформовано 29 інформаційних баз даних та 3 колекції культури in vitro та in vivo, отримано 8 патентів на корисні моделі та винаходи, проведено щорічний фітосанітарний моніторинг розвитку шкодочинних об’єктів на хмільниках України, внесено зміни до 2 стандартів на хміль та хмелепродукти, видано монографія та 3 атласи, подано на реєстрацію сорт хмелю, створено макетний зразок нового агрегату для хмелярства (вишка для дозаведення хмелю).
Розроблені заходи з удосконалення науково-методичних підходів наукового супроводу галузі та підготовлено проєкт “Стратегії розвитку галузі хмелярства в Україні на 2021-2025 роки”.