Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
26.05.2021

Науковці Інституту сільського господарства Полісся НААН успішно проводять дослідження із вивчення впливу різних сортів хмелю на смакоароматичні властивості пива

Співробітники відділу біохімії хмелю і пива та біотехнології Інституту сільського господарства Полісся НААН, в рамках укладених угод про науково практичну співпрацю з пивоварними підприємствами України,  проводять дослідження із вивчення впливу різних сортів хмелю на смакоароматичні властивості пива.

Так, старший науковий співробітник відділу Кошицька Н.А. визначає уміст гірких речовин в зразках пива ТОВ «Ізмаїльська пивоварня», органолептичні характеристики, їх смак та аромат.

cozizka..jpg

А нещодавно ТОВ «Бердичівський пивоварний завод» за участю науковців відділу Інституту розробив та розпочав виробництво нового оригінального сорту пива Бердичівське Пшеничне Gold.

Загалом, впродовж 2016-2020 років Інститут сільського господарства Полісся НААН був головною установою та єдиним виконавцем програми наукових досліджень ПНД 9 НААН „Хміль“. Розроблено 15 наукових рекомендацій, 5 концепцій і стратегій, удосконалено  14 методів, сформовано 29 інформаційних баз даних та 3 колекції культури in vitro та in vivo, отримано 8 патентів на корисні моделі та винаходи, проведено щорічний фітосанітарний моніторинг розвитку шкодочинних об’єктів на хмільниках України, внесено зміни до 2 стандартів на хміль та хмелепродукти, видано монографія та 3 атласи, подано на реєстрацію сорт хмелю, створено макетний зразок нового агрегату для хмелярства (вишка для дозаведення хмелю).

Розроблені заходи з удосконалення науково-методичних підходів наукового супроводу галузі та підготовлено проєкт “Стратегії розвитку галузі хмелярства в Україні на 2021-2025 роки”.

 


Повернення до списку