Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Про заходи до Всесвітнього дня бджіл - ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича» 24.05.2021

Про заходи до Всесвітнього дня бджіл - ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича»

 
20 травня відзначається Всесвітній день бджіл (World Bee Day) – свято, яке було затверджено резолюцією Генеральної асамблеї ООН в 2017 році з метою підвищення обізнаності про загрози для запилювачів внаслідок людської діяльності.

20-23 травня 2021 року в Національному науковому центрі «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича» також відбулись заходи з відзначення Всесвітнього дня бджіл.


20 травня ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича» спільно з Національним Університетом біоресурсів і природокористування України провели міжнародну науково-практичну онлайн-конференцію «Збережемо бджіл разом». Метою конференції було привернути увагу людей до зникнення бджіл, інформувати населення про важливу глобальну роль бджіл, надати роз’яснення про можливі шляхи їх захисту.


У конференції взяли участь вчені, пасічники, студенти, представники виробництв пасічницького реманенту з України, Грузії, Узбекистану, Ізраїлю, Молдови. У доповідях учасників особливу увагу надано питанням підвищення обізнаності про загрози для бджіл – основного запилювача планети внаслідок людської діяльності.


Водночас із науковими заходами працювала виставка-ярмарок «Бджільництво-2021», на яку завітали пасічники та промисловці зі своєю продукцією з різних регіонів України: АВВ-100 (м. Дергачі Харківської обл.), ТОВ «Меліса» та НВТ «Чарунка» (м. Харків), підприємство «Павік» (м. Черкаси) та інші.


IMG_20210521_091648.jpg


Також свою продукцію представили міжнародні учасники ярмарку: компанія «BeeCity»  (Турецька Республіка), Польсько-українська компанія «Наша Пасіка» та представники фірми-виробництва спецодягу для пасічників з Пакистану.


У заходах до Всесвітнього дня бджіл взяла участь гість із Франції – пані   Енн Далмон,  доктор наук, координатор проєкту UMT PRADE Захист бджіл в навколишньому середовищі, науковий співробітник Національного науково-дослідного інституту сільського господарства, продовольства та навколишнього середовища Франції (м. Париж)

Повернення до списку