Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Результати співпраці науковців щодо методів низькотемпературної обробки насіння для підвищення якості посадкового матеріалу  апробовано у 2020 р. на престижних наукових конференціях 07.02.2021

Результати співпраці науковців щодо методів низькотемпературної обробки насіння для підвищення якості посадкового матеріалу апробовано у 2020 р. на престижних наукових конференціях


4 лютого 2020 року на базі Інституту овочівництва і баштанництва НААН відбувся круглий стіл на тему: “Стратегія розвитку досліджень із розробки методів кріоконсервування у овочівництві "






FC8FC28E-3AF4-4238-BDAF-F56D3E94EBC0.jpg

В обговоренні взяли участь: 

від ІОБ НААН - в. о. директора Могильна О. М., доктор с.-г. наук Івченко Т.В., завідувач лабораторії генетики, генетичних ресурсів і біотехнології ІОБ НААН, доктор с.-г. наук Кондратенко С. І. та наукові співробітники лабораторії Баштан Н. О., Мірошніченко Т. М., Мозговська Г. В., Овчіннікова О. П.; 

від Інституту проблем кріобіології і кріомедицини НАН - кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник лабораторії фітокріобіології ІПКіК НААН Шевченко Н. 

На круглому столі обговорювались результати спільного наукового співробітництва з використання методів низькотемпературної обробки насіння для підвищення якості посадкового матеріалу спаржі лікарської. Учасники круглого столу обмінялись своїм баченням напрямів досліджень на 2021 рік та визначили пріоритетні завдання, які забезпечать одержання як теоретичних, так і вагомих практичних результатів з розробки способів тривалого зберігання in vitro колекцій дикорослих, напівкультурних і міжвидових гібридів помідора та генотипів-інтродуцентів. 

Особлива увага учасників круглого столу була приділена необхідності пошуку міжнародних програм співробітництва та грантів для сумісних наукових розробок. 

Сертифікат - Крио-20202.PNG

Результати співпраці проведених наукових досліджень, реалізованих у рамках Угоди про творче співробітництво № 211, апробовано у 2020 р. на престижних наукових конференціях: 

 - The 1st International Electronic Conference on Plant Science, 1–15 December 2020 https://iecps2020.sciforum.net/ (Швейцарія); 

- Тhe 57th Annual Meeting of the Society for Cryobiology, CRYO2020, July 21-23 Virtual Annual Meeting, Chicago (США); 

- 44-ій конференції молодих вчених “Холод в біології та медицині – 2020”, яка щорічно проводиться під егідою Юнеско в Інституті проблем кріобіології і кріомедицини НАН.

Повернення до списку