Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
248 розробок 46 науково-дослідних установ НААН рекомендовано для впровадження в агропромислове виробництво 21.10.2020

248 розробок 46 науково-дослідних установ НААН рекомендовано для впровадження в агропромислове виробництво


У видавництві «Аграрна наука» вийшов у світ  «Каталог інноваційних розробок, рекомендованих для впровадження в агропромислове виробництво» за редакцією академіка НААН  Я.М. Гадзала.  У каталозі представлено 248 розробок 46 науково-дослідних установ НААН,  інформацію щодо яких згруповано у 6 розділів за напрямами діяльності, зокрема: землеробство, меліорація та механізація –  106 розробок; рослинництво – 33; тваринництво – 47; ветеринарна медицина – 14; аграрна економіка і продовольство – 16; інноваційний розвиток – 32 розробки.

Опис кожної розробки розміщено на одній сторінці каталогу. Він містить: коротку характеристику розробки; очікуваний результат від впровадження; публікації авторів за темою розробки, охоронні документи державного зразка (патенти, свідоцтва); напрями, регіони та об’єкти, рекомендовані для впровадження; авторський колектив науковців; контакти науково-дослідних установ НААН – власників розробок.

Розробки успішно пройшли випробування у лабораторіях, на дослідних полях і фермах науково-дослідних установ, виробничу перевірку в державних підприємствах дослідних господарствах НААН та агроформуваннях регіонів, отримали державну сертифікацію і, за оцінками експертів, мають підвищений попит у сільськогосподарських товаровиробників.

Каталог інноваційних розробок НААН, рекомендованих для впровадження в агропромислове виробництво за редакцією  академіка НААН Я.М. Гадзала призначений для представників аграрного бізнесу - керівників і спеціалістів сільськогосподарських підприємств різних форм господарювання, фермерів, власників особистих селянських господарств, а також для працівників органів державного управління аграрним сектором, наукових, науково-педагогічних працівників, студентів вищих навчальних закладів аграрної освіти, сільськогосподарських дорадників та інших осіб, зацікавлених у підвищенні ефективності аграрного виробництва завдяки впровадженню інновацій.

Докладніше із запропонованими розробками можна ознайомитись також на нашому сайті:

РОЗДІЛ І. ЗЕМЛЕРОБСТВО, МЕЛІОРАЦІЯ ТА МЕХАНІЗАЦІЯ

РОЗДІЛ ІІ. РОСЛИННИЦТВО

РОЗДІЛ ІІІ. ТВАРИННИЦТВО

РОЗДІЛ ІV. ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА

РОЗДІЛ ІV.  АГРАРНА ЕКОНОМІКА І ПРОДОВОЛЬСТВО

РОЗДІЛ VІ. ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК

 


Повернення до списку