Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
26.09.2019

Міжнародна конференція “Конопляна промисловість 2019”

19-20 вересня 2019 р. співробітники Інституту луб’яних культур НААН Лайко І.М., д.с-г.н. та Коропченко С.П., к.т.н. прийняли участь у міжнародній конференції “Конопляна промисловість 2019”, що проходила у Пекіні (КНР). У конференції прийняло участь понад 500 осіб - лідерів конопляної промисловості з Китаю, Канади, Нідерландів, Німеччини, РФ, США, Таїланду, України, Японії та інших країн.

На конференції було піднято питання у галузі коноплярства - від створення нової продукції на основі конопляної сировини (продукти харчування, лікувальні препарати, біологічно активні добавки, композиційні матеріали, текстильні вироби тощо) до  актуальних наукових  досліджень (створення нових сортів, технологій культивування, збирання й перероблення) та маркетингових досліджень конопляного ринку

У своїй доповіді “Промислові коноплі в Україні” заввідділу селекції і насінництва конопель Лайко І.М. охарактеризувала основні тенденції розвитку коноплярства в Україні та здобутки інституту у створенні сортів промислових конопель нового покоління та їх поширенні на міжнародному ринку. 

Участь співробітників інституту у роботі конференції відбулась за підтримки “Українсько-китайського дослідницького центру з луб’яних культур“ та Дацинськоговідділення Академії наук провінції Хейлунцзян.

Проведена конференція відіграє важливу роль у просуванні важливих технологічних інновацій у конопляній промисловості, поглибленні міжнародної співпраці, направлених на поліпшення здоров’я людей та збереження довкілля.


Повернення до списку