Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
14.06.2019

Селекційні досягнення та перспективи розвитку дрібнонасіннєвих олійних культур

На базі Інституту олійних культур НААН 10 червня 2019 р. було проведено Круглий стіл «Селекційні досягнення та перспективи розвитку дрібнонасіннєвих олійних культур» за участю Громадської спілки «Асоціація розвитку льонарства і коноплярства України». Захід було присвячено розгляду питань сучасної селекції та перспектив розвитку олійних дрібнонасіннєвих культур.

У заході взяли участь представники Запорізької ОДА: директор Департаменту агропромислового розвитку Поляков А. В., голова ради Громадської спілки «Асоціація розвитку льонарства і коноплярства України» Шкурко М. П., агровиробники різних форм власності Запорізького регіону та науковці.

Учасники заходу ознайомились зі здобутками запорізьких науковців у сфері селекції льону олійного, відвідали демонстраційний полігон гірчиці та ріпаку і насіннєві посіви олійних культур.

Науковці та представники підприємств прийняли активну участь в обговоренні ситуації на ринку льону олійного, льону-довгунця і конопель в Україні, питань з селекції та перспектив розвитку дрібнонасіннєвих олійних культур, створення вихідного матеріалу льону олійного різних напрямів використання, напрямів і перспектив селекції гірчиці та ріпаку. Було відмічено, що основним напрямом селекції є створення сортів олійних культур з підвищеною продуктивністю та якістю отримуваної продукції, адаптованих до умов регіону вирощування.

Голова ради ГС «Асоціація розвитку льонарства і коноплярства України» Шкурко М. П. доповів про ініціативи щодо розвитку галузей льонарства і коноплярства та розвиток Громадської спілки «Асоціація розвитку льонарства і коноплярства України».

 


Повернення до списку