Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Круглий стіл «Конопляне волокно і вироблена з нього продукція» 23.04.2018

Круглий стіл «Конопляне волокно і вироблена з нього продукція»

17 квітня 2018 року в рамках загальноосвітнього проекту «Конопляний університет» на базі агробіологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування (НУБіП), Асоціацією «Українські технічні коноплі» за підтримки Інституту луб’яних культур НААН України  проведено Міжнародний круглий стіл «Конопляне волокно і вироблена з нього продукція». Під час зустрічі було обговорено напрями використання конопляної сировини, у тому числі й волокна, оскільки воно є одним із факторів збільшення ефективності коноплевиробництва.
У роботі круглого столу взяли участь представники Інституту луб'яних культур НААН України, Херсонського національного технічного університету, Київського національного університету будівництва і архітектури, фермерських господарств, а також вітчизняні виробники конопляного текстилю - компанії «HEMPS», «Hemp Gifts» і «DevoHome».
Учасники заходу детально проаналізували основні чинники виробництва і переробки конопляного волокна — від сортових особливостей до технологічних питань збирання, первинної й поглибленої переробки та економічних складових конопляного бізнесу. Особливу увагу було приділено технічному оснащенню галузі коноплярства.
За результатами роботи круглого столу підготовлено звернення до державних органів щодо оптимізації умов ведення конопляного бізнесу.

Повернення до списку