Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Засідання круглого столу з удосконалення технології вирощування американської норки 12.07.2016

Засідання круглого столу з удосконалення технології вирощування американської норки

6 липня 2016 року на базі Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН відбулося засідання круглого столу з удосконалення технології вирощування американської норки в промислових умовах за використання природних мінеральних сорбентів як кормової добавки.

В засіданні взяли участь науковці Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН та спеціалісти звірогосподарства Черкаської облспоживспілки.

Заступник директора з наукової роботи Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН Гончар О.Ф. виступив з доповіддю про використання природних мінеральних сорбентів у різних галузях тваринництва та зокрема у звірівництві.

Учасники засідання обговорили питання перспективи використання мінеральних сорбентів у кролівництві та хутровому звірівництві України. Особлива увага приділялася використанню мінеральних сорбентів як кормової добавки в годівлі американської норки в умовах вітчизняних звірогосподарств.

Із великою зацікавленістю присутні сприйняли доповідь Яремич Н.В.,
кандидата сільськогосподарських наук, старшого наукового співробітника Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН, щодо впливу мінеральних сорбентів на відтворювальну здатність самців та самок норок. Доповідач повідомила, що за результатами апробації мінеральних сорбентів, які досліджувались, вдалось підвищити плодючість самок дослідного поголів'я на 13,4% та збільшити кількість отриманого молодняку на 17,4%.

Заступник директора звірогосподарства Черкаської облспоживспілки Міхед В.Г. висловився щодо доцільності використання мінеральних сорбентів в умовах звірогосподарства перед проведення сезону парування.

Підсумки круглого столу засвідчили близькість позицій науковців і практиків стосовно технології вирощування американської норки в промислових умовах за використання природних мінеральних сорбентів.


Повернення до списку