Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Програма "Питна вода Києва» потребує перегляду" 01.04.2016

Програма "Питна вода Києва» потребує перегляду"

Голосіївський район міста Києва має найбільше вулиць та провулків, що не підключені до системи централізованого водовідведення. Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: «Забезпечення прав людини на воду та санітарію в м. Києві» повідомив в.о. заступника директора Інституту водних проблем і меліорації, експерт з водних питань Михайло Яцюк.

«За офіційними даними, які нам надала київська влада, сьогодні лідирує Голосіївський район, який має аж 212 вулиць і провулків неканалізованих, Подільський район — 33, Печерський — 32, Деснянський — 18. Тобто сьогодні всі 10 районів Києва мають вулиці і провулки, які, на жаль, ще неканалізовані, а відповідно з цим у нас виникають певні проблеми», — сказав Яцюк.
Зокрема, він зазначив, що це призводить до того, що 30 тисяч киян позбавлені належних санітарних умов. «Потенційною загрозою потрапляння стоків у питну воду є неканалізовані вулиці і провулки Києва», — додав експерт.
Водночас, Яцюк зауважив, що цільова програма «Питна вода міста Києва на 2011-2020 роки» потребує перегляду та аналізу. Він наголосив, що результати моніторингу якості питної води потрібно надавати жителям міста регулярно і у доступному вигляді. 


Повернення до списку