Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Вийшло друком видання «Селекційно-технологічний центр свинарства» 09.03.2016

Вийшло друком видання «Селекційно-технологічний центр свинарства»

Вийшло друком видання «Селекційно-технологічний центр свинарства» до 85-річчя від дня заснування Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН, підготовлене за ініціативи доктора сільськогосподарських наук, академіка НААН, заслуженого діяча науки і техніки України В.П.Рибалка.

У виданні висвітлено основні питання історії створення та функціонування Інституту свинарства і АПВ НААН, його структурних підрозділів.

Значної уваги приділено науковим здобуткам установи за період від дня заснування до сьогодення – технології виробництва продукції свинарства, розведення, селекції, генетики, фізіології відтворення свиней, годівлі, якості продукції свинарства, ветеринарного забезпечення, економіки підгалузі тощо.

За період існування наукової установи, за безпосередньої участі та методичного керівництва її науковців виведено чотири вітчизняні породи свиней: миргородська, полтавська м’ясна, українська м’ясна, червона біло- пояса; впроваджено зачну кількість наукових розробок із свинарства у виробництво, новизну яких підтверджено більше 300 авторськими свідоцтвами і патентами на винаходи та корисні моделі. 


Повернення до списку