Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Науково-практичний семінар «Виробництво високобілкових культур: сорти і технології» 15.02.2016

Науково-практичний семінар «Виробництво високобілкових культур: сорти і технології»

У рамках 6-ї Міжнародної агропромислової виставки «Зернові технології 2016» відбувся науково-практичний семінар «Виробництво високобілкових культур: сорти і технології», організатором якого були Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН та Українська асоціація виробників і переробників сої за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України і Національної академії аграрних наук.

Відкрив семінар віце-президент Національної академії аграрних наук України академік НААН Бащенко Михайло Іванович, який зазначив значну роль зернобобових культур і сої у вирішенні проблеми дефіциту рослинного білку.

У подальшому було надано слово академіку НААН Петриченку В.Ф., який висвітлив питання щодо ролі високобілкових культур в інтенсивному землеробстві та їх значимості у виробництві продукції тваринництва, а також обґрунтував стратегію біологізації землеробства. Ним було наголошено на необхідності розширення видового складу зернобобових культур в різних агрокліматичних зонах України за умов зміни клімату.

Заступник директора з наукової роботи Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН Іванюк С.В. зупинився на стратегічних питаннях соєсіяння в Україні.

Доповідь президента Української асоціації виробників і переробників сої Тимченка В.Н. стосувалася виробництва сої в Україні і світі. Було відзначено стрімке зростання експорту сої та продуктів її переробки за останні десять років. Представник компанії «Амандус Каль» (Німеччина) Долуд М. презентував технології гідротермічної обробки сої та люпину при виробництві кормів.

Окрему увагу було спрямовано на роль багаторічних бобових трав у виробництві рослинного білка. Про це у своєму виступі наголосив завідувач відділу селекції кормових культур Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН Бугайов В.Д., представляючи сортові ресурси багаторічних бобових трав та особливості технологій їх вирощування.

На семінарі також було піднято питання щодо ролі високобілкових кормів у годівлі високопродуктивних корів, про що інформував слухачів завідувач відділу технології виробництва та використання кормів Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, член-кореспондент НААН Кулик М.Ф.

Загалом семінар відбувся за великої кількості учасників-професіоналів, представників науково-дослідних установ НААН, аграрного бізнесу, а також зацікавлених осіб не тільки з України, а й з європейських країн-партнерів.


Повернення до списку