Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Засідання Загальних зборів Відділення аграрної економіки і продовольства  в Інституті продовольчих ресурсів НААН 25.09.2015

Засідання Загальних зборів Відділення аграрної економіки і продовольства в Інституті продовольчих ресурсів НААН

22 вересня 2015 року на базі Інституту продовольчих ресурсів відбулось засідання Загальних зборів Відділення аграрної економіки і продовольства НААН з розгляду питань: наукового обґрунтування розвитку біотехнологій в харчовій промисловості; реформування системи Відділення (створення секції правового забезпечення агропромислового виробництва у складі Відділення); упорядкування організації наукової та господарської діяльності в установах Відділення. Також було заслухано та схвалено звіт про науково-педагогічну діяльність академіка НААН Андрійчука В.Г. за 2012-2015рр.

Заступник директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів, член-кореспондент НААН Хомічак Л.М. виступив з доповіддю про перспективні напрями застосування інноваційної моделі розвитку біотехнологічних процесів на підприємствах харчової промисловості. Доповідач також приділив увагу питанню підвищення ефективності наукових досліджень установ Національної академії аграрних наук України.

Після проведення засідання присутні ознайомилися з експозицію досягнень вчених Інституту продовольчих ресурсів у м’ясній та молочній галузі: зразками готової продукції, експериментальним обладнанням, бактеріальними препаратами тощо.

Враховуючи важливість науково-прикладних досліджень у галузі правового забезпечення АПК, Загальними зборами Відділення прийнято рішення про створення секції правового забезпечення аграрної сфери у складі Відділення. Головою секції обрано доктора юридичних. наук, професора, заслуженого юриста України, проректора Національного університету біоресурсів і природокористування України Курила Володимира Івановича.

З метою посилення напряму наукового забезпечення, зберігання і переробки сільськогосподарської сировини в системі Національної академії аграрних наук України вирішено підтримати пропозицію Інституту щодо створення ННЦ “Інноваційні харчові технології” (головна установа – ІПР).


Повернення до списку